Clubkampioenschappen 2015.

Op vrijdag 10 juli hield judovereniging Yama Arashi uit Wanroij haar jaarlijkse clubkampioenschappen. In een gezellig drukke sporthal in Wanroij konden de toeschouwers (ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden) genieten van een groot aantal fanatieke doch erg sportieve judopartijen.
DSC_3078 (Mobile)DSC_3079 (Mobile)
DSC_3093 (Mobile)DSC_3125 (Mobile)
DSC_3112 (Mobile)DSC_3117 (Mobile)             DSC_3134 (Mobile)                   DSC_3081 (Mobile)

Met een weekje uitstel vanwege de tropische temperaturen, mochten de judoka’s van de club, na een jaar intensief met elkaar trainen,  nu in wedstrijd verband tegen elkaar judoën. Er werd fanatiek tegen elkaar gestreden op de mat en erg sportief naast de mat. Menig partijtje werd op de bank naast de mat tussen de judoka’s onderling nog met elkaar besproken, compleet met gebaren en gezichtsuitdrukkingen. Uiteindelijk waren de podiumplaatsen verdeeld.

Poule 1; Tim, Bram en Christel

Poule 1; Tim, Bram, Christel en Bart

Poule 2; Tomas, Tim, Daniël, Jurre, Nick, Mika, Stijn, Finn, Jur en Luuk

Poule 2; Tomas, Tim, Daniël, Jurre, Nick,     Mika, Stijn, Finn, Jur en Luuk

Poule 3; Stein, Guus, Jamie, Floor, Gaby en Sven.

Poule 3; Stein, Guus, Jamie, Floor, Gaby en Sven.

Poule 4; Jurgen, Arian en Lars.

Poule 4; Jurgen, Arian, Lars en Bas.

Poule 5: Gijs, Mike en Nikita.

Poule 5: Gijs, Mike en Nikita.

Poule 6: Niels, Geert en Rick.

Poule 6: Niels, Geert en Rick.

Er volgde een indrukwekkende presentatie van judotechnieken door Marcel en Michel; de trainers van de judoka’s. Beide heren toonden  een deel uit een Kata. Een Kata is de formele manier om de judotechnieken eigen te maken. Het is de oudste vorm van Judo. De technieken zijn vooraf vastgesteld en dienen precies op de juiste wijze uitgevoerd te worden. Zelfs de snelheid en de richtingen zijn bij de kata’s bepaald. De Kata werd ademloos door de jonge judoka’s bekeken.

DSC_3171 (Mobile)DSC_3172

DSC_3178 (Mobile)DSC_3179 (Mobile)

Vervolgens werd het tijd om de prijzen uit te reiken. De trofee “Judoka van het jaar” was dit jaar voor het bestuur van Yama Arashi. Bestuurslid Yvonne mocht de beker in ontvangst nemen, vanwege haar tomeloze inzet voor de club.

DSC_3252 (Mobile)

Vrijdag 4 september start Yama Arashi weer met een nieuw sportief judoseizoen!

Share