Slip- en bandexamen 2016

Afgelopen 17 en 24 juni  stonden  bij judovereniging Yama Arashi de lessen in het teken van de slip- en band examens. Er werden examens afgenomen voor de witte band-gele slip, de gele band,  de gele band-oranje slip  en de oranje band  Voor elk examen moeten er bepaalde judogrepen en judoworpen  uitgevoerd. Hiervoor trainen de judoka’s het hele jaar door onder begeleiding van trainer Marcel.

Hoe hoger de kleur judoband,  des te moeilijker de judotechnieken worden. Om naar de volgende band toe te werken, gaan de judoka’s op voor een slip examen. Dit is een tussenstap tot aan het bandexamen en geeft de judoka stimulans om door te gaan voor het trainen naar het bandexamen.

Voordat het examen begint wordt er nog even geoefend. En dan is het tijd voor het bandexamen.  Onder toeziend oog van trainer Marcel kunnen de judoka’s  laten zien of  de techniek beheerst wordt. Het is altijd weer een spannend moment om te wachten op de uitslag.

Maar gelukkig  werden alle examens met succes  afgesloten  en de diploma’s,  banden en slippen werden  onder luid applaus van de toeschouwers in ontvangst genomen.

De volgende leden zijn geslaagd voor:

Witte band- gele slip: Bart Wijers, Christel Wijers, Max Jans, Jessie van der Linden, Sam Cremers, Mila van der Aa en Siem Kremers

Gele band:  Stijn Jilesen, Floor van Gemert, Neo Brugman, Nick Kroef, Sven Derks, Thijs Nabuurs, Daniël van der Wal, Jurre van der Ligt, Guus van den Boom. Gaby van der Veen, Luuk van Gemert, Jur Pijnappels, Fin Moors, Tim Michiels, Bram Pijnappels,  Kayleigh Manders en Siem Caelers

Gele band-oranje slip: Tjeu Derks, Tom van der Bolt, Math Verbruggen, Tomas Josephs, Mika van der Straaten, Teun Caelers,  Nikita Brugman en Jamie Manders

Orange band: Gijs Straver, Lars Koenen, Emiel van Grinsven,  Jurgen Schim, Stein van Boxtel en  Arian Smits

Groene Band: Geert Peters

Blauwe band Niels Jansen en Mike Gerrits

DSC_5209.1                 DSC_5302

DSC_5225.1        DSC_5255.1    DSC_5347     DSC_5406

Share