Clubkampioenschappen 2016!

Vrijdag 1 juli werden bij judovereniging Yama Arashi uit Wanroij de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Het was gezellig druk in de sporthal de Hoepel te  Wanroij. De toeschouwers konden genieten van een groot aantal spannende judopartijen.
Na een jaar intensief met elkaar trainen mochten de judoka’s  nu in wedstrijd verband tegen elkaar judoën. Op de mat werd er gestreden met al hun krachten en technieken die ze zich afgelopen jaar meester hebben gemaakt. Met opperste concentratie, snelheid en kracht probeerde ze een overwinning binnen te behalen. Fanatiek op de mat en sportief naast de mat. Menig wedstrijd werd nog eens  kort geanalyseerd en tactieken voor de volgende wedstrijd werden nog even doorgenomen.
In de pauze was er een indrukwekkende presentatie van judotechnieken door Marcel en Michel; de trainers van de judoka’s. Beide heren toonden  een deel uit een Kata. Een Kata is de formele manier om de judotechnieken eigen te maken. Het is de oudste vorm van Judo. De technieken zijn vooraf vastgesteld en dienen precies op de juiste wijze uitgevoerd te worden. Zelfs de snelheid en de richtingen zijn bij de kata’s bepaald. De Kata werd ademloos door de jonge judoka’s bekeken.
Vervolgens werd het tijd om de prijzen uit te reiken. De trofee “Judoka van het jaar” was dit jaar voor de altijd fanatieke: Teun Caelers. Trots en onder luid applaus nam Teun de wisselbeker in ontvangst.
De winnaars van de Clubkampioenschappen 2016 waren:
Poule 1: 1e Tim Michiels, 2e Jessie van der Linden, 3e Sandy Gruntjes
Poule 2: 1e Jurre van de Ligt, 2e Luuk van Gemert, 3e Daniël van der Wal
Poule 3: 1e Teun Caelers,  2e Gaby van der Veen, 3e Siem Kremers
Poule 4: 1e Guus van der Velden, 2e Thijs Nabuurs, 3e Tjeu Derks
Poule 5: 1e Jurgen Schim, 2e Math Verbruggen, 3e  Tom van der Bolt
Poule 6: 1e Kayleigh Manders, 2e Lars Koenen, 3e Siem Caelers
Poule 7: 1e Gijs straver, 2e Mike Gerrits
Poule 8:  1e Niels Janssen, 2e Geert Peters
Share