40-jarig jubileum voor Yama Arashi

Jubileum voor Yama Arashi!                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Judovereniging Yama Arashi bestond in 2017 40 jaar! Een bijzonder jubileum dat we niet zomaar voorbij hebben laten gaan.  De judosport leeft in het dorp Wanroij en omgeving, daar kunnen we zeker trots op zijn! Een jubileum commissie is in het leven geroepen om een programma rondom deze mijlpaal vorm te geven. De festiviteiten hebben plaatsgevonden op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli 2017.  Hieronder een impressie van het jubileumweekend meer foto’s vind je op onze facebookpagina 

Schooljudo vrijdag 7 juli: 

  • Op vrijdag 7 juli hebben we schooljudo georganiseerd voor de kinderen van  
    basisschool “De Sprong”. Alle klassen kwamen om toerbeurt naar de sporthal waar ze de judomat gaan betreden en kennis maken met de judosport. Dit is mede mogelijk gemaakt door het Wanroijs Actie Comité (WAC) waar we ze zeer dankbaar voor zijn. 

Programma zaterdag 8 juli: 

Er werd een judoclinic gegeven door Wereldkampioen junioren Marvin de la Croes. Deze clinic is ook weer mede mogelijk gemaakt door het WAC!

De middag werd gevuld met de jaarlijkse clubkampioenschappen. Er werd fanatiek gejudood en iedereen kreeg een mooie prijs. Deze bekers zijn geschonken door dansschool Dance Action uit Odiliapeel. De nieuwe plaatjes voor op de bekers zijn gesponsord door Antonis onderdelen Boxmeer. Iedere judoka kreeg een mooie handdoek ter herinnering aan het 40-jarig jubileum van Yama- Arashi.

Volgens de jaarlijkse traditie reikt Marcel de wisseltrofee uit aan de judoka van het jaar. Dit jaar krijgt Mike Gerrits de felbegeerde wisseltrofee .

Daarna volgde een demonstratie Aikido.

Hierbij leerde de judoka’s om zich te verdedigen zonder gebruik te maken van geweld. De kunst is om je lichaam vliegensvlug te verplaatsen zodat je aanvaller je niet kan raken.

De dag werd afgesloten door een lekker frietje met een snack uit de frietkar. Daarna volgde een feestavond met disco.

Al met al een zeer geslaagd weekend!

Met dank aan de jubileumcommissie die dit hele weekend georganiseerd hebben.